Personuppgiftspolicy

 

Din personliga integritet är viktig för oss.
När du lämnar dina personuppgifter till oss vill vi att du ska kunna känna dig helt trygg.

 

GDPR – Hantering av dina adress- och köpuppgifter här hos Varuhus1.se

Den 25 maj 2018 börjar en ny lag, GDPR att gälla. Det är en gemensam lag som skall göra att samma regler gäller överallt i hela Europa. GDPR ersätter personuppgiftslagen (PUL), som har varit en svensk lag sedan 1988. Med GDPR måste alla organisationer, handlare och företag ha ett större ansvar på att ha kontroll på sina kunders uppgifter. Läs mer här: https://www.datainspektionen.se/

Varuhus1 är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som du lämnar till oss som kund och dessa behandlas av oss för att kunna administrera dina inköp, Varuhus1 lämnar ej ut personuppgifter, e-postadresser eller annan kundinformation till tredje part annat än de som nämns i tredje punkten nedan.

 

Varuhus1 har som e-handlare skyldigheter att se till att dina uppgifter behandlas enligt följande;

 

  • Vi lagrar ditt namn, adress, e-post och telefon för att vi skall kunna leverera din beställda vara.
  • Vi lagrar ditt namn, adress, e-post och telefon (mobil) och ditt personnummer vid köp av vara
  • Vi lämnar ut din adress till tredje part, i detta fall speditören (Postnord) samt betaltjänsten (Klarna)
  • Du har när som helst rätt att raderas ur systemen (med vissa begränsningar, som bokföringslagen)
  • Vi lagrar dina uppgifter vid köp i 7 år på grund av bokföringslagen.
  • Du har rätt att klaga till tillsynsmyndighet
  • Du har rätt att få reda på varifrån informationen har kommit, om du inte har registrerat den själv.
  • Du har rätt att få ett utdrag av all information som vi har om dig hos oss.

 

 

Om du undrar över något kring detta, kontakta oss på info@Varuhus1.se